Opdrachtgever: Gemeente Eindhoven
Uitvoering: VolkerWessels
Als de grootste particuliere werkgever in Nederland heeft Philips een grote rol gespeeld in vele huishoudens. Dagelijks passeerden maar liefst 12.000 mensen de toegangspoorten naar Strijp-S.
De innovaties van Philips hebben de wereld veranderd. In 1917 werden de eerste projectielampen voor röntgenbuizen ontwikkeld en in 1927 sprak Koningin Wilhelmina in het Natuurkundig Laboratorium (NatLab) de Nederlanders in Oost- en West-Indië toe via een experimentele korte golf zender van Philips. In 1946 vond hiervan uit de eerste televisieuitzending van de wereld plaats. Het Natlab heeft vele prominente bezoekers gehad, waaronder Albert Einstein die in 1923 een bezoek bracht aan de onderzoekers van Philips.
Paesch Vastgoed heeft in opdracht van de gemeente Eindhoven zorggedragen voor de directievoering tijdens de gedeeltelijke sloop van het monumentale gebouw. De historisch waardevolle onderdelen zijn hierbij uiteraard bewaard gebleven. Door de gedeeltelijke sloop is ruimte gecreëerd voor een ontwikkeling die het toekomstige gebruik van het gebouw mogelijk maakt.
De uitvoering van de renovatie en bouw is gepland in drie fasen: fase 1: Natlab 2.0 (film- en theaterzalen), fase 2: huisvesting voor SintLucas, de creatieve vakschool van Zuid-Nederland, fase 3: bouw nieuwe woningen/appartementen.